Börsskoll (Gratis Premiuminnehåll!) – Dagens analyser och köpsignaler är klara | Börsen idag – 16 mars


16 mars

OMXS30 öppnade upp med mer än 2% under fredagen och såg därefter ut att gå upp rejält. Uppgången mattades dock av mot slutet av dagen, och indexet stängde upp med för omständigheterna modesta 1,51%. OMXS30 var ned med 16,5% för hela förra veckan.
I USA var det desto muntrare toner, och flera terminskontrakt handlades limit-up. De större indexen återhämtade sig ordentligt efter torsdagens historiskt stora nedgång. Nedan följer statistik för dessa:

Dow 23185.62 +1985.00 (9.36%)
Nasdaq 7874.23 +672.43 (9.34%)
SP 500 2711.02 +230.31 (9.28%)

Ser vi till terminshandeln i nuläget, natten mot måndagen, noterar dessa stora nedgångar, trots de stimulanspaket som har presenterats de senaste dagarna.

Dagens vinnare och förlorare

Breddindikator- Andel aktier som gick upp och ned

 

Marknadsspaning – Gratisprov

__________________________________________________________________
Swingtradingmedlemmar får analyser likt de nedan skickade till sig varje dag, utöver konkreta köp- och säljsignaler.

Prova du också för enbart 9 kronor första månaden! Ingen bindningstid!

____________________________________________________________
Kom ihåg att marknaden är mycket volatil just nu, och att  mycket stora negativa och positiva rörelser med stor sannolikhet kan komma att förekomma. De signaler som presenteras är som vanligt underbyggda med statistik kring hur de har presterat historiskt. Det är dock viktigt att påpeka att det är statistik som allt annat, och att framtiden alltid är oskriven! Speciellt i samband med de marknadsförhållanden vi bevittnar just nu!
Alla grafer nedan fås med en exit som går ur positionen om aktien stänger högre än föregående dags högstanivå.

PEAB B

Peab är som många andra aktier rejält översåld, och det har historiskt funnits en edge i att bevaka aktien när den har fallit på det vis den har nu.
 

Newmont Corp

Vi riktar blickarna mot USA och ser där att aktien Newmont Corporation (NEM) har blivit rejält översåld, och kan vara värd att hålla koll på framöver!

Ha en fin tradingdag!
//SR tradingteam

Recent Posts