Börsskoll (Gratis Premiuminnehåll!) – Dagens analyser och köpsignaler är klara | Börsen idag – 18 maj


Marknadsskoll

OMXS30 steg med 1,2% under dagen, efter att ha varit uppe som mest med 2%.  OMXS30 har därmed backat 4,04% sedan början av förra veckan, och ligger back med 15,7% sedan årsskiftet.
Bäst under fredagen i storbolagsindexet gick det för Ericsson, SKF och Boliden, som gick upp med 3,2, 2,9, respektive 3,48%. Sämst gick det för Securitas som noterade en nedgång på 1,5%. Tätt efter följde AstraZeneca och Getinge som båda gick ned 1% var.
I USA såg vi likväl gröns siffror, och S&P-500 steg 0.4%. Nasdaq Composite noterade en uppgång på det dubbla (0,8%), medan Doow Jones Industrial Average steg 0,3%. Russel 2000 överglänste dock alla tre, med en uppgång på 1,6%, vilket gav småbolagsindexet ett positivt avslut på en inte lika positiv vecka.
En intressant siffra att kika på kan vara hur de stora indexen har utvecklats sedan årsskiftet. Som framgår nedan, är det bara tekniktunga Nasdaq som ligger över nollan. Detta speglar väl det faktum att det är teknikaktierna som har klarat sig bäst hittills under krisen.

  • Nasdaq Composite +0.5% YTD
  • S&P 500 -11.4% YTD
  • Dow Jones Industrial Average -17.0% YTD
  • Russell 2000 -24.7% YTD

OMXS30

 

Dagens vinnare och förlorare

Aktier som gick upp/ned

Marknadsspaning – Gratisprov!

__________________________________________________________________
Swingtradingmedlemmar får analyser likt de nedan skickade till sig varje dag, utöver tydliga köp- och säljsignaler.

Prova du också för enbart 9 kronor första månaden! Ingen bindningstid!

 
Här presenterar vi varje morgon spaningar inför börsdagen.
Signaler som presenteras nedan är inte köp- och säljsignaler!
_____________________________________________________________________

Kvantanalys

Idag finner vi inga övertygande tendenser åt något håll. Däremot tar vi oss en titt på vad som har hänt historiskt efter liknande prisformationer som de vi har sett nyligen.
I fredags såg vi hur OMXS30 presterade en dag med den lägsta dagliga rangen på flera dagar. Om man också tar hänsyn till det faktum att dagens stängning och öppning båda skedde inom föregående stapels range, får vi följande kurva.

 

Marknadsspaning

Lifco B

Lifco ser nu hyfsat positiv ut på en till fem dagars sikt, efter att ha presterat ett speciellt volymmönster, i kombination med en månadsbaserad kalendereffekt. I kurvan nedan syns utfallet om man hade sålt en dag efter signal.

Recent Posts