Börsskoll (Gratis Premiuminnehåll!) – Dagens analyser och köpsignaler är klara | Börsen idag – 23 mars


23 mars

OMXS30 öppnade starkt inför fredagen, men föll sedan och avslutade dagen på -1,8%. Ett av de bolag som backade mest i indexet var Swedbank(-4,4%)  som under torsdagkvällen fick en varning och sanktionsavgift på 4 miljarder kronr för brister i arbetet mot penningtvätt. SKF gick ned 6,2% på att bolaget meddelat att de ser ”betydande risk för materiell finansiell påverkan” i och med det rådande virusutbrottet.
I USA gick S&P500 ned 4,3%. Effekterna av coronaviruset börjar nu märkas alltmer i landet, och New York-bor likväl boende i Kalifornien hade under fredagen beordrats att stanna hemma.
De flesta marknadssektorer utvecklades negativt, men energisektorn lyckades stiga 1%, vilket dock skall sättas i kontrast mot den stora nedgång sektorn fått utstå tidigare i veckan. Sämst gick det för verkstadssektorn som slutade på -8,2%.

Dow 19174.04 -913.21 (-4.55%)
Nasdaq 6878.87 -271.06 (-3.79%)
SP 500 2304.92 -104.47 (-4.34%)

OMXS30

Dagens vinnare och förlorare

Breddindikator- Andel aktier som gick upp och ned

Marknadsspaning – Gratisprov

__________________________________________________________________
Swingtradingmedlemmar får analyser likt de nedan skickade till sig varje dag, utöver konkreta köp- och säljsignaler.

Prova du också för enbart 9 kronor första månaden! Ingen bindningstid!

____________________________________________________________
Kom ihåg att marknaden är mycket volatil just nu, och att  mycket stora negativa och positiva rörelser med stor sannolikhet kan komma att förekomma. De signaler som presenteras är som vanligt underbyggda med statistik kring hur de har presterat historiskt. Det är dock viktigt att påpeka att det är statistik som allt annat, och att framtiden alltid är oskriven! Speciellt i samband med de marknadsförhållanden vi bevittnar just nu!
Alla signaler använder en exit som aktiveras när dagens stängning är högre än föregående dags högstanotering, eller om RSI2 går över 65.

ATCO B

Atlas Copco gick ned och mot den senaste veckans bottnar, och har genererat en signal som historiskt har fungerat bra.
 
 

ASSA B

Utveckling för ASSA B liknar mycket den i Atlas Copco, och vi ser hur den senaste tidens fall har stannat av runt det tidigare gapet, som syns till vänster i grafen. Den senaste tidens fall ger oss likväl här goda chanser till uppgång framöver.

 
Ha en fin tradingdag!
//SR tradingteam

Recent Posts