Börsskoll (Gratis Premiuminnehåll!) – Dagens analyser och köpsignaler är klara | Börsen idag – 27 april


27 April

OMXS30 avslutade fredagen minus 1,8%, och gick därmed ned 1,3% för veckan. Bäst i storbolagsindexet gick Autoliv som presenterade en stark rapport. Aktien stängde upp 5,4%, och gick därmed upp mer än dubbelt så mycket som SKF, som kom på andra plats med en uppgång på 2,5%.
Sämst gick det för Atlas Copco som under fredagen handlades utan rätt till utdelning. Aktien gick ned 6,6% eller 24 kronor, vilket är mycket mer än den planerade utdelningen på 3,5 kronor.
Ericsson och Getinge stängde båda ned runt 3,5%.
I USA var fredagen desto muntrare, och S&P500 steg 1,4% efter att köptrycket återvände mot tradingdagens andra halva.

Dow 23775.27 +260.01 (1.11%)
Nasdaq 8634.53 +139.77 (1.65%)
SP 500 2836.74 +38.94 (1.39%)

Bäst gick det för IT-sektorn som steg 2,1%. Sämst gick det för energisektorn, som stängde strax över nollan på 0,02%.
Under det pågående virusutbrottet har ZOOM video som tillhandahåller videokonferenslösningar fått en del uppmärksamhet. Aktien har nästan dubblerats i värde sedan slutet av januari i år.
Noterbart i sammanhanget är att Facebook idag lanserade sin nya tjänst vid namn ”Messenger Rooms”, som är tänkt att konkurrera med de lösningar som erbjuds av Zoom Video. Facebook steg under dagen med 2,7%, medan Zoom Video föll med 6%.
 
 

OMXS30

Dagens vinnare och förlorare

Breddindikator- Andel aktier som gick upp och ned

Marknadsspaning – Gratisprov

__________________________________________________________________
Swingtradingmedlemmar får analyser likt de nedan skickade till sig varje dag, utöver konkreta köp- och säljsignaler.

Prova du också för enbart 9 kronor första månaden! Ingen bindningstid!

____________________________________________________________

Kvantanalys av OMXS30

Om vi kikar på vad som har hänt på börsen de gånger som vi har haft ett gap likt det vi såg i fredags, kombinerat med en negativ stängning och en viss kalendereffekt, har vi haft följande utveckling under måndagen.

Marknadsspaning

Kom ihåg att marknaden är mycket volatil just nu, och att  mycket stora negativa och positiva rörelser med stor sannolikhet kan komma att förekomma. De signaler som presenteras är som vanligt underbyggda med statistik kring hur de har presterat historiskt. Det är dock viktigt att påpeka att det är statistik som allt annat, och att framtiden alltid är oskriven! Speciellt i samband med de marknadsförhållanden vi bevittnar just nu!

AAK

AAK har fallit kraftigt och stängde på dagslägsta. Aktien har därmed blivit översåld, och det kan vara värt att börja kika på att ta position framöver. Det är dock såklart möjligt att vi bara har sett början på nästa nedsving, och att aktien kommer att komma att falla mer än så. Därför skulle det vara fördelaktivt om vi först ser ytterligare starka nedåtrörelser, vilket skulle spänna gummibandet ännu hårdare.
Oavsett vad man väljer att göra, kan vi konstatera att det historiskt har varit hyfsat gynnsamt att gå in idag, och kliva ur när marknaden stiger över föregående dags högstanivå.

//SR tradingteam

Recent Posts