Börsskoll (Gratis Premiuminnehåll!) – Dagens analyser och köpsignaler är klara | Börsen idag – 4 maj


4 maj

OBS! 1 maj var en helgdag för den svenska börsen. USA-börserna var dock öppna som vanligt.
OMXS30 backade 1,43% under torsdagen. Bäst gick det för AstraZeneca som steg 2,63%. Aktien följdes av Getinge B och Ericsson B, som båda stängde upp runt 2%.
Sämst gick det för Assa Abloy B och Alfa Laval, som gick ned 6,18% respektive 4,13%.
S&P-500 gick ned 2,8% på fredagen, och alla 11 marknadssektorer stängde negativt.
Amazon gick ut och varnade att den rådande situationen riskerar att radera ut hela den förväntade vinsten på 4 miljarder USD för det andra kvartalet. Aktien gick ned 7,6%.
Tesla föll också kraftigt och avslutade dagen ned 10%. Elon Musk hade under dagen gått ut i twitter med att priset på teslaaktien är för högt.

OMXS30

Dagens vinnare och förlorare

Sentimentsindikator-Antal aktier som gick upp eller ned

Marknadsspaning – Gratisprov!

__________________________________________________________________
Swingtradingmedlemmar får analyser likt de nedan skickade till sig varje dag, utöver konkreta köp- och säljsignaler.

Prova du också för enbart 9 kronor första månaden! Ingen bindningstid!

____________________________________________________________

Kvantanalys av OMXS30

Om vi kikar på de två senaste två staplarna, hade vi för två dagar sedan en ny lokal toppnotering, som följdes av en nedgång under gårdagen. Med dessa mönster tagna i beaktning, får vi följande kurva. Som vi ser finns där en svag positiv tendens.

Marknadsspaning

Kom ihåg att marknaden är mycket volatil just nu, och att mycket stora negativa och positiva rörelser med stor sannolikhet kan komma att förekomma. De signaler som presenteras är som vanligt underbyggda med statistik kring hur de har presterat historiskt. Det är dock viktigt att påpeka att det är statistik som allt annat, och att framtiden alltid är oskriven! Speciellt i samband med de marknadsförhållanden vi bevittnar just nu!

Atlas Copco A

Atlas Copco har nu blivit översåld, och det har historiskt funnits en ganska stark edge vid liknande tillfällen. Kurvan nedan fås med en exit stänger traden om stängningen är högre än föregående dags högsta.

 

ICA

ICA har likväl blivit rejält översåld, och har presterat två stora neddagar. Kan definitivt vara värd att övervaka för omslag! Kurvan nedan fås med en likadan exit som den beskriven ovan.

Ha en fin tradingdag!
//SR tradingteam

Recent Posts