Dagens Börsanalys (Gratisprov!) (10/02/20)


Nedan följer ett gratis smakprov av den marknadsanalys du som swingtradingmedlem får ta del av varje dag!

10 februari

Marknadsspaning

OMX gick ned svagt med -0.1% i fredags, och avslutade därmed veckan med en positiv avkastning på 2.84% .
Liknande tendenser gick att se hos de amerikanska indexen som också backade svagt under fredagen, till stor del som en konsekvens av förnyad oro över coronavirusets framfart. Föregående veckas avkastning för S&P 500 landade på plus 3.17%.
Under fredagen gick det bra för de svenska storbankerna som alla gick upp under dagen. Speciellt bra gick det för Handelsbanken som stängde 1,43 % upp under fredagen, vilket avslutade en uppgång på över 15% för veckan.
En annan aktie som utmärkte sig var Ericsson som lyfte nästan sex procent på den amerikanske justitieministerns uttalande att USA bör överväga att gå in med ägarandelar i Nokia och Ericsson, för att kunna kontra Huawei i kampen om de nya 5G-näten.

Analyser

Idag tittar vi närmare på Atrium Ljungberg och H&M.

Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg har blivit översåld, och ser hyfsat gynnsam ut med en exit där vi kliver ur om marknaden stänger över föregående stapels högstanotering. Det kan definitivt vara värt att börja leta efter ytterligare tecken på omslag i aktien!
I övrigt kan det vara intressant att bevaka motståndsnivån som ritas upp i diagrammet nedan.

H&M B

H&M gappade upp rejält för några dagar sedan, och inledde sedan en vimpelformation som nu ser ut att ha brutit ut på nedsidan.
Samtidigt ger aktien signal för att vara översåld, och med en exit när dagens stängning sker över föregående dags högstanotering, eller om RSI2 går över 65, får vi den historiska utveckling som framgår nedan.

Aktien kan alltså vara värd att bevaka för omslag. Eventuellt i samband med att den närmar sig den tidigare gaprangen, som kan komma att utgöra ett stöd.
Ha en fin tradingdag!
//SR Tradingteam

Just nu kan du prova på vår populära tjänst i 30 dagar för enbart 9 kronor!

Som medlem får du konkreta köp och säljsignaler och analyser som dessa skickade till dig inför varje börsdag!

Recent Posts