Finska aktier, vilka är bäst?


Finska aktier

Finska aktier handlas på Helsingfors Börs, officiellt kallad Nasdaq Helsinki, är Finlands största börs. Det brukade kallas OMX Helsinki och Nasdaq OMX Helsinki efter fusionen med OMX respektive Nasdaq-förvärvet av OMX.

Det är en av åtta börser som tillhör Nasdaq Nordic, som är ett dotterbolag till Nasdaq som driver börser i flera nordiska och baltiska länder och ger tillgång till 80% av den nordiska och baltiska värdepappersmarknaden.

 

Här hittar du en lista med köpvärda Finska aktier. (Korrigera filtret till ditt val av land)

Finska aktier

 

Finska aktierHelsingfors Börs har huvudkontor i Helsingfors, Finlands huvudstad och mest folklorösa stad. Det listar 141 företag med en marknadsandel på 232,6 miljarder euro. Utbytet innehåller också obligationer och derivat. Bland listorna är välkända och aktivt handlade företag som Nokia, Fortum, Kone, Sampo Group och Neste Oil.

Börsen hanterar OMX Helsinki 25 indexet, ett marknadsvärde vägat index som består av de 25 mest omsatta aktierna. Det finns en viktgräns för varje företag på 10%. Detta index var tidigare känt som HEX25 och ses allmänt som en riktmärke för den finska aktiemarknaden.

Börsen driver även OMX Helsinki 15 samt ett index med de 40 ledande företagen när det gäller hållbarhet och flera index som speglar olika sektorers och industris resultat.

Recent Posts