Spelaktier – En snabbväxande industri | Bästa spelaktierna


Spelaktier, en industri och investmentsektor på frammarsch. Dataspelsindustrin fortsätter att växa och det verkar inte som om toppen är nådd. Tvärt om. Det kommer ständigt nya innovativa lösningar på hur spelen ska kunna bli tillgängliga på fler plattformar – allt för att vi ska kunna spela så mycket spel som möjligt och så ofta som möjligt. Spelaktier och spel-ETF er är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på dataspelens ökande popularitet.

Spealaktier – LISTA

I denna lista finns några av bolagen som ligger bakom några av världens populäraste spel.

LISTA MED SPELAKTIER.

Spelaktier

Bakgrund

Dataspelsbranschen är en bransch som funnits ganska länge nu. Under 80- och 90-talet så tuffade det på och man sålde mycket PC-spel och konsolspel. Marknaden var dock begränsad när det kom till antalet aktörer. Konsolspelen, så som Playstation och Nintendo hade en mycket stor del av marknaden och det var svårt för andra aktörer att ta sig in. Marknaden hade en stadig men inte så stark tillväxt. Sedan kom internet och allting förändrades.
Bland de första spelföretagen att dra nytta av internet var Blizzard Entertainment som började sälja spelet World of Warcraft i något som liknade en abonnemangsform. Genom att ha ett abonnemang, kunde spelare träffas i en värld som fanns på internet. Det här var bara början. En rad spel följde efter och många spelaktier steg till skyarna.
När Apple lanserade den första Iphonen 2007 så var det startskottet på en helt ny nisch inom spelbranschen. Mobilspelen kom till och tillsammans med Apples enkla betallösning så började spelföretagen tjäna mer och mer pengar. Dessutom blev marknaden ännu enklare att entra för nyetablerade företag. Nu kunde en dedikerad programmerare sitta hemma och skapa spel som omsatte miljarder. Spelaktierna blev fler spelaktierna steg i värde.

Investera i spelaktier

Det finns ingenting som tyder på att marknaden är på väg åt någon annan riktning än uppåt. Vill du investera i spelaktier så finns de flesta stora spelarna i USA. Ett varningens finger bör dock höjas för de allra största. Det kan finnas en övertro på börsen till dessa aktörer. De största spelaktiernas  börsvärde baseras mycket på spekulationer och förhoppningar om framtida vinster.
Försök att hitta spelaktier där du tror att det kan finnas ett framtida storspel i sortimentet. Kanske spelar du själv en del och snubblar över spel som du tänker kommer att bli framtida storsäljare. Våga följa din magkänsla och investera i dessa spelaktier om det finns på börsen.

Investera i spelaktier via fonder

Att investera i enskilda spelaktier kan, precis som vid vilka aktieinvesteringar som helst, innebära svårigheter med riskanalyser. Det är dessutom svårt att ha en diversifierad portfölj med bara en aktie i en bransch. Då kan ett alternativ vara att köpa en andel i en fond som inriktar sig på att äga spelaktier. Det finns en del del sådana här fonder att välja mellan. Det finns också en del börshandlade fonder som kan vara intressanta. Ett tredje alternativ är att köpa en indexfond för att ta del av utvecklingen för många bolag inom branschen.
Fördelen med just fonder är att det sitter professionella analytiker och letar efter investeringar som kan ta fart. Dom har mer kunskap än vad vilken annan individuell investerare har och kan hitta trender inom branschen, med mera. Ta till exempel det här med VR (Virtual Reality). De flesta bedömare var överens om att VR skulle ta fart, men inte att det skulle göra det så fort.

Recent Posts